verhogen van de handelsvoorraad voor coffeeshops

Met deze aankondiging van het Amsterdamse stadhuis ga ik er vanuit dat dit de eerste stap is naar een gefaseerde invoering van de regulering/legalisering van de achterdeur van coffeeshops. De volgende logische stap is de legalisering van de voorraadadressen van coffeeshops ( de stash) en het vervoer van de cannabis naar de shop ( geen schimmige bevooraders meer maar netjes op de loonlijst van dit relatief gevaarlijke werk!)

Het is deze fasegewijze aanpak waar ik een grote voorstander van ben vanuit zowel politiek/bestuurlijke strategische overwegingen als vanuit de invalshoek van de coffeeshopbranche die de “bulk”van de cannabisconsument bedient. Het is 50 jaar know how van de cannabis- en coffeeshopwereld wat de spil moet worden hoe de legalisering van cannabis vorm moet krijgen. Op die manier wordt het fundament van een duurzaam cannabisbeleid gelegd en voorkomt dit tegelijkertijd allerlei politieke polarisatie, een polarisatie die onherroepelijk opduikt bij een top/bottom invoering van de legalisering met als resultaat de invoering van staatswiet ( of een afgeleide variant daarvan). En daar zitten we nou ook niet op te wachten want dat leidt weer tot een andere polarisatie tussen die van de consument en de overheid met van beide kanten alleen maar verliezers!

Ergo, Amsterdam; zie die verhoging van de verhoging van de voorraad als een eerste stap naar regulering en zet alvast de volgende stappen op gang van een onomkeerbaar proces van het in goede banen leiden van productie, verkoop en gebruik van een niet meer weg te denken genotsmiddel in onze samenleving.