Herman, een van de scherpste geesten van het Nederlandse drugsbeleid is niet meer

Herman was niet alleen mijn linker- en rechterhand in het bedenken van nieuwe projecten maar ook dat het Adviesburo het meest laagdrempelige spreekuur had voor gebruikers van welke soort drugs dan ook, van maandagmorgen 10 uur tot vrijdagmiddag 5 uur met tussen 1987 en 1999 haast elk weekend het, in het kader van de SAFE HOUSE CAMPAGNE ( Safe Use, Safe Drive en Safe seks) testen van XTC op House Parties ( van 3000 tot meer dan 100.000 bezoekers) overal en nergens in het land ( met dat nog recent is berekend dat tot het stoppen van het drugstestspreekuur op 1 januari 2016 meer dan 190.000 drugstesten zijn uitgevoerd).

En als je daarbij al die andere projecten, gericht op de andere drugsmarkten dan die van uitgaansdrugs, erbij optelt is het het meest opmerkelijke van dat hij zich vanaf 1987 geen dag ziek heeft gemeld met nog belangrijker van dat alles met een open geest benaderd werd en nog belangrijker dat hij en ik ongenadig veel gelachen hebben over wat er allemaal op ons afkwam, een soort lachen wat elk dossier een extra dimensie gaf!!

 

Beste Herman, je hebt geen idee voor wat je voor mij en de samenleving betekend heeft

Mijn diepe, oprechte dank daarvoor met als we weer eens tegenover zoveel misvattingen, vooroordelen, foute projecten, vrijblijvendheid, oppervlakkigheid aanliepen jij altijd predikte; “ze weten niet wat ze niet weten dus ook hun nieuwsgierigheid om het wel te weten te komen!”

 

Je gabber!   August

 

2 gedachten over “Herman, een van de scherpste geesten van het Nederlandse drugsbeleid is niet meer

 1. Arno van der Louw

  Herman Louis was de zoon van Jo Matser.
  Jo en mijn vader hebben nadat de eigen partners waren overleden nog een aantal mooie jaren samen gehad.
  Jo was altijd trots op haar enige zoon; voor míj was het een ‘buitenstaander’ die geen behoefte had aan ‘extra familie’.
  Triest dat Herman zonder naaste familie is heengegaan; fijn dat hij zo’n geweldige vriendenkring heeft gekend rondom zijn werkkring.

  1. August de Loor Bericht auteur

   Beste Arno,

   Wat een verassing dat vandaag een nicht van Herman de laatste eer kwam bewijzen.
   Zij gaat verder zoeken binnen de familie en houdt contact met mij. En ze was vol trots wat Herman betekend heeft en dat hij met zo veel liefde de uitvaart wordt verzorgd.
   Keep in touch,

   August

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *